Vielä kerran Harjulla – vastassa KuPS Akatemia

20.08.2024
📸 Juha Leskinen

Kettulauma jättää remontin vuoksi sulkeutuvalle kotikentälleen hyvästit kohtaamalla tiistai-iltana KuPS Akatemian. Ottelu käynnistyy Harjun stadionilla kello 18.30.

JJK:n Ykkösen kausi jatkuu toisella peräkkäisellä kotiottelulla, kun kettupaidat saavat tiistai-illaksi vieraita Kuopiosta. Kettupaitojen edellinen ottelu, viime perjantaina pelattu ”motariderby” FCV:tä vastaan päättyi JJK:n kannalta riemukkaasti, kun kettulauma kukisti paikallisvastustajansa 3-1 lukemin ja pääsi juhlimaan kuluvan kauden ensimmäistä kotivoittoa Harjulla tuhatpäisen kotiyleisön edessä. Kotijoukkueen maaleista ottelun toisella puoliajalla vastasivat Antti-Pekka Kesonen, Arjan Goljahanpoor sekä Sherman Osso.

Kettulauman tilanne sarjan keskikastissa on kahden viimeisen runkosarjakierroksen osalta kutkuttava. JJK on tällä hetkellä tasapisteissä PKKU:n kanssa kiinni kahdessa viimeisessä ylemmän loppusarjan paikassa sijoilla 5 ja 6. Vain pisteen päässä olevat EPS ja FC Jazz ovat kuitenkin aivan iskuetäisyydellä, joten tiistai-iltana jaossa olevat pisteet olisivat kettulaumalla kullanarvoiset. Oman mausteensa loppusarjojen sijoituksiin voi edelleen tuoda myös RoPS, joka on 24 pisteellä neljän pisteen päässä kettulaumasta.

Tiistain ottelu on JJK:n kauden viimeinen Harjulla, sillä stadion sulkeutuu elo-syyskuun vaihteesta lähtien remontin ajaksi. Kaksinkertaisena pelattu runkosarja saadaan samalla pelattua loppuun asti Harjulla, kun tiistain ottelussa myös runkosarja tulee kotiotteluiden osalta päätökseen. Kettulauman kohtalo ylemmän ja alemman loppusarjan suhteen on vielä auki, mutta varmaa on jo nyt, että loppukauden kotiottelut kettulauma pelaa Viitaniemessä. Harjun uudistetulle stadionille on puolestaan tarkoitus päästä pelaamaan kesällä 2026.

Jäähyväisotteluun vieraaksi Harjulle saapuva KuPS Akatemia on Ykkösen sarjataulukossa tällä hetkellä kymmenentenä. Vaikka kuopiolaisilla on edelleen turvallisen tuntuinen piste-ero akuuttiin putoamisuhkaan, olivat keltamustat pitkään muun keskikastin kanssa taistelemassa ylemmän loppusarjan paikoista, jotka viimeisten kierrosten tappioiden myötä ovat kuitenkin karanneet joukkueelta saavuttamattoman kauas. Kun runkosarjaa on pelaamatta enää kaksi ottelua, ei kuopiolaisten keräämillä 21 pisteellä voi saavuttaa 28 pisteellä viimeisessä ylemmän loppusarjan paikassa kiinni olevaa JJK:ta.

Antti-Pekka Kesonen hääri derbyn tehomiehenä (📸 Juha Leskinen)

Kuopiolaisten tasaisella kaudella on viime aikoina ollut käynnissä tuloksellisesti vaikeampi jakso, sillä keltamustat ovat edellisistä seitsemästä ottelusta keränneet vain yhden tasapelipisteen. KuPS Akatemia ja JJK ovat kauden aikana kohdanneet toisensa harjoituskaudella Vehkahallissa sekä kevätkierroksella Kuopiossa. Talvikauden harjoitusottelussa JJK oli kuopiolaisia vahvempi ottelun päättyessä 1-0 ja Ykkösen kevätkierroksen kamppailussa päädyttiin lopulta 1-1 tasatulokseen. Tasaista ottelua voinee siis ennakoida myös tiistaille, kun JJK haluaa parannella asemiaan ylemmän loppusarjan paikoilla ja kuopiolaiset puolestaan kasvattaa eroa sarjan häntäpäähän.

Kettupaidoilla on tiistaina luvassa yksi varma muutos perjantain kokoonpanoon, sillä Rafael García sai perjantain paikalliskamppailussa kauden neljännen varoituksensa ja kärsii täten korttitilin täyttymisen aiheuttamaa pelikieltoa tiistaina. Kuopiolaisten miehistössä puolestaan ei ole tiedossa olevia poissaolijoita ainakaan pelikieltojen johdosta.

Derbyssä vahvalla pelipäällä ollut Kesonen ennakoi tiistain ottelua ja päätökseen tulevaa aikaa Harjun stadionilla seuraavasti:

– Joukkueessa on luonnollisesti erittäin hyvä fiilis ansaitun derbyvoiton jälkeen. Katseet on perjantain jälkeen kuitenkin jo nopeasti käännetty tiistain peliin. Viimeksi pelattiin suhteellisen vahva vieraspeli KuPS Akatemiaa vastaan ja kontrolloitiin peliä aika hyvin. Kun pelataan omalla tasollamme ja ollaan rohkeita ja aktiivisia sekä pallollisessa että pallottomassa pelissä niin pisteet jäävät varmasti Harjulle.

– Harjulla on ollut mahtavaa pelata ja ollaan oltu kyllä harvinaisen onnellisessa asemassa, kun meillä on kotiluolana hyvä nurmikenttä. Yleisöä on käynyt mukavasti ja varsinkin perjantain derbyssä oli kyllä hieno tunnelma. Ei muuta kuin kaikki tiistaina yhdessä vielä viimeisen kerran nykyiselle Harjun stadionille nauttimaan jalkapallosta!

JJK – KuPS Akatemia || ti 20.8.24 || Harjun Stadion, Jyväskylä

Liput ennakkoon sivun oikean reunan JJK Shopista