Tasapelipiste Porin tuliaisina

13.08.2024
Kuva: Juha Leskinen

JJK palasi takaisin pistekantaan hakemalla yhden vieraspisteen FC Jazzin kotikentältä Porista 1-1-tuloksella. Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja vaikka ensimmäiseen viiteen minuuttiin kotijoukkue kolkuttelikin kahdesti maalipuita osui JJK ensimmäisenä. Miika Mahlamäki lähetti kulmapotkun ja ilmatilan herra Joona Lahdenmäki puski sen taka-alueelta riman alle.

Toisella jaksolla kotijoukkue sai paremmin juonen päästä kiinni ja Jonne Urosen venymisistä huolimatta lopulta aina vaarallinen Firmino pääsi tasoittamaan lukemat 75. minuutilla, kun keskitys lipui käytännössä koko pakan läpi kenenkään siihen osumatta aina kokeneelle brassille asti.

Lopussa molemmat hakivat vielä voittoa välillä rankkojenkin ukkoskuurojen paiskatessa nurmea. Lähimpänä maalintekoa kävi Robin Saastamoinen, jonka viimeisten lisäaikasekuntien laukaus painui aivan vasemman tolpan juurelta ohi maalin.

Ottelussa nähtiin myös Kaarlo ”Kassu” Rintamäen ensiesiintyminen JJK:n edustusjoukkueen paidassa. Kettukasvatti teki tänään paluun kasvattajaseuransa väreihin ja otti oikean laitapakin tontin heti pelin alusta asti haltuunsa.

– Yksi piste oli kyllä iso pettymys. Itsestäni tuntui pelin jälkeen, että olisimme hävinneet ottelun. Peli oli vauhdikas ja varmasti myös viihdyttävä, kun molemmissa päissä tapahtui. Mielestäni olisimme kuitenkin ansainneet kolme pistettä.

– Saimme luotua ottelussa paljon hyviä maalintekopaikkoja, mutta viimeistely ja viimeiset ratkaisut olisivat voineet olla parempia. Meidän olisi pitänyt tappaa peli ja tehdä vielä toinen maali.

– Oli tietenkin hienoa pukea kettupaita päälle pitkästä aikaa ja oli myös todella helppoa pelata jätkien kanssa, vaikka olen ollut vain muutaman treenin mukana. Olin tyytyväinen omaan esitykseen, mutta omassa puolustamisessa on vielä kehitettävää. Uskon sen parantuvan loppukautta kohden, kun saan pelejä enemmän alle laitapakkina, Rintamäki vakuuttaa.

JJK:n pelit jatkuvat perjantaina 16.8. Harjulla, kun kettujen vieraaksi saapuu ns. Motariderbyssä FC Vaajakoski. Rintamäki odottaakin jo kotistadion nurmen korkkaamista kuin kuuta nousevaa.

– Olen odottanut ensi viikolla pelattavaa derbyä siitä asti kun kirjoitin sopimuksen FCV:n kanssa. En toki tiennyt silloin pelaavani derbyn lopulta JJK:n paidassa, joten sekin tuo vielä oman mausteensa peliin, kun vastassa on vanha joukkue missä on paljon tuttuja kavereita pelaamassa.

Tasaisessa keskikastissa ei nähty muutoksia sarjataulukon sijoitusten suhteen, sillä myös PKKU ja EPS tasasivat päättyneellä kierroksella lukemat samoin numeroin.