Herrat Poutiainen, Tuomanen, van Gelderen ja Korhonen saivat uutta verta niin kentälle kuin kentänlaidallekin.
JJK:n edustusjoukkueen rakennus eteni vuoden 2013 alkumetreillä kertaheitolla ison askelen, kun Harjulla sorvattiin kolme uutta sopimusta.
Uusina Kettupaitaan liittyvät keskikenttämies Santeri Ahola ja fysiikkavalmentaja Antti Luhta – lisäksi kolme edellistä kautta Kettupaitojen keskuspuolustuksessa luutinut Juha Pasoja siirtyy valmennusportaaseen Kari Martosen kakkosvalmentajaksi.
Ahola keskikentälle kaksivuotisella sopimuksella
Joulukuussa JJK:n testissä kahden viikon ajan ollut vuonna 1992 syntynyt Santeri Ahola vakuutti valmennusjohdon siinä määrin, että ”Santtu” liittyy nyt Kettupaitoihin kahden vuoden sopimuksella.
Nuorisomaajoukkueita läpi kolunnut Ahola on kasvanut HJK:n organisaatiossa, josta siirtyi kaudeksi 2012 FC Honkaan. Liigadebyytti tuli tilille syyskuun lopulla ottelussa IFK Mariehamnia vastaan ja nyt uusimman Kettupaidan tavoite on selvä.
– Läpimurtoa liigassa lähdetään hakemaan, Ahola toteaa ykskantaan.
Martonen on vakuuttunut uuden tulokkaan potentiaalista.
– Santusta näki heti, että kyseessä on selvästi laadukas ja erittäin lupaava pelaaja. Hän on pallollisena rohkea, hahmottaa tilan kentällä, osaa hakeutua aina pelattavaksi ja löytää hyvin myös syöttövälit – ja käyttää hyvin hyödykseen erittäin monipuolista syöttövalikoimaansa.
Potentiaalin lisäksi Martonen näkee myös motivaation olevan kunnossa.
– Selvästi näkee, että hänellä on motivaatiota kehittyä ja halu murtautua vakituiseksi liigapelaajaksi. Se näkyy Santun jokapäiväisessä tekemisessä, eikä jää vain pelkäksi puheeksi.
Aholan ominaisin pelipaikka on keskikentän keskustassa, mutta myös topparin tontti on nuorelle miehelle tuttu.
Tervetuloa Santtu!
”Tiimi kasassa”
Valmennustiimi sai viimeiset palasensa, kun viime kauden päätteeksi komean peliuransa lopettanut Juha Pasoja siirtyy nyt valmennusportaaseen ja toimii jatkossa Kari Martosen apuvalmentajana. Aivan uutena nimenä tiimiin puolestaan liittyy Antti Luhta, joka toimii jatkossa joukkueen täysipäiväisenä fysiona ja fyysisenä valmentajana. Jo aiemmin on sovittu, että viime kaudellakin mukana ollut Teracom Oy:n terapeutti Petteri Sveins jatkaa tulevalla kaudella aiempaa suuremmassa roolissa henkisenä valmentajana.
– Nyt tuntuu, että meidän valmennustiimimme ja taustaryhmämme on todella hyvä ja vihdoinkin täysin valmis!, kehuu Martonen.
– Edelliskausien tutut miehet jatkavat taustoissa ja kun Paso ja Antti liittyvät valmennusryhmään itseni ja Särkän Jorin lisäksi, on meillä aina treeneissä nelihenkinen valmentajaporukka paikalla. Neljä silmäparia tarkkailemassa kaiken aikaa tekemistä, niinpä voimmekin kiinnittää entistä enemmän huomiota yksityskohtiin ja ylipäänsä saamme tekemisestämme entistä laadukkaampaa.
Parhaillaan Eerikkilässä A-valmentajakurssilla kouluttautuva Pasoja oli edutusjoukkueen valmennusryhmässä pelaajavalmentajana mukana jo viime kaudella, mutta siirtyy nyt täysin kalkkiviivojen toiselle puolelle.
– Jo nyt Pasosta on ollut suuri apu treeneissä ja suunnittelussa – hänen saamisensa mukaan valmennusryhmään on kyllä todella loistavaa!, hehkuttaa Martonen.
Edustusjoukkueen lisäksi Pasojalla on suuri rooli seuran junioripuolella. Edelliskaudella Paso oli mukana A- ja B-nuorten valmennusryhmissä, tulevalla kaudella hän on JJK-juniorien valmennuspäällikkö. Valmennuspäällikkönä hän vastaa A- ja B-nuorten jarkuvasta kehityksestä ja valmiudesta siirtyä edustusjoukkueen harjoitus- ja pelikokoonpanoon.
Fysioksi salibandyn MM-kisakonkari
JJK:n fyysiseksi valmentajaksi liittyvällä Antti Luhdalla on vuosien kokemus huippu-urheilun fysioterapeuttina toimimisesta. Hän muun muassa on ollut Happeen sekä Suomen salibandymaajoukkueen fysioterapeuttina ja ollutkin mukana voittamassa Suomelle yhtä MM-kultaa ja kahta MM-hopeaa. JJK:ta riivasivat päättyneellä kaudellakin lukuisat loukkaantumiset, joita pyritään nyt ehkäisemään täysipäiväisen fysiikkavalmentajan myötä. Uusi kettunuttu onkin pestistään innoissaan.
– Todella hyvältä tuntuu aloittaa hommat. Melkoinen unelmahomma päästä tekemään tätä työtä täysipäiväisesti, kertoo Luhta.
– Jonkin verran kolhuja tulee tietenkin aina, se kuuluu urheiluun. Mutta teemme nyt kaikkemme ennaltaehkäistäksemme niitä – ja vamman sattuessa pystyn olemaan kaiken aikaa toipumisen tukena.
Luhdalla on itselläänkin jalkapallotaustaa KPV:sta, jossa hän on pelannut nuorten SM-sarjoja ja myös muutaman divariottelun edustuksen riveissä. Urheilun maailma onkin siis miehelle varsin tuttu.
– Urheilijoiden kanssa touhuaminen on kuitenkin tietyssä määrin samanlaista lajista riippumatta – ja täällä ammattilaisten kanssa on helppo toimia!
Luhdalla on myös monipuolinen kokemus fysioterapeutin työstä urheilun ulkopuolelta – sekä kokemusta myös fysioterapiasta psykoterapian tukena, joten Luhta osaa ottaa huomioon psykologisenkin puolen merkityksen.
– Ei tämä homma kuitenkaan ole pelkkää vammaan tuijottamista – ihminen on aina kokonaisuus!
Kettureidet venyvät treenien päätteeksi Luden ohjeistuksessa!