JJK kohtaa lauantai-illan ottelussa Espoon Palloseuran

27.09.2024
Kuva: JJK juhli keväällä Viitaniemessä espoolaisten kustannuksella (📸 Juha Leskinen)

JJK isännöi lauantai-iltana Viitaniemessä Ykkösen jatkosarjan kamppailua, jossa vastaan asettuu Espoon Palloseura klo 19 alkaen.

Kahdella voitolla alemman jatkosarjan käynnistänyt JJK pelaa kaikki loppusarjan ottelunsa vailla suurempaa panosta ja onkin voinut kokeilla vähän erilaisia taktisia asioita ja tarjota myös näytönpaikkoja vähän laajemmalle ringille. Tämä on myös tuottanut tulosta ja plakkariin on tarttunut kaksi voittoa tasaisten esitysten jälkeen. Jatkosarjan avausottelussa Viitaniemessä kaatui KuPS Akatemia maalein 1-0 ja viime viikonloppuna JJK kukisti puolestaan FC Vaajakosken vieraskentällä lukemin 1-3.

Vajaat 10 vuotta sitten vielä Nelosessa pelannut Espoon Palloseura saavutti nousun kuluvan kauden Ykköseen voittamalla Kakkosen B-lohkon huippukauden jälkeen. Kaudella 2023 EPS oli erityisen vahva kotijoukkue, eikä hävinnyt kotikentällään otteluakaan. Tietyllä tapaa joukkue on noudattanut tuota samaa kaavaa myös Ykkösessä, sillä suurin osa tämä kauden pisteistä on saavutettu kotona. Vuonna 1970 perustettu EPS on harrastajamäärältään yksi Suomen suurimpia seuroja, mutta on kuitenkin vielä melkoisen uusi tuttavuus niin sanotusti valtakunnan sarjoissa miesten tasolla ja kuluva kausi onkin ensimmäinen, kun JJK ja espoolaiset pelaavat samassa sarjassa.

JJK on ollut EPS:lle vaikea vastus, sillä Kettupaidat veivät molemmat runkosarjan kohtaamiset lukemin 3-1. Kotiavauksessaan Viitaniemessä JJK oli ensimmäisellä jaksolla vahva ja pelin painopiste säilyi käytännössä koko jakson ajan vierasjoukkueen kenttäpuoliskolla. Rafael García vei JJK:n 1-0-johtoon pilkulta ja pilkun hankkinut Sherman Osso oli itsekin asialla muutamaa minuuttia myöhemmin ujuttamalla pelivälineen vastustajan jalkojen kautta maaliin.

Puolustusvoittoisella taktiikalla otteluun lähtenyt EPS ei saanut juurikaan uhkaa luotua kotijoukkueen päätyyn ja yksittäisetkin hyökkäysyritykset kettupuolustus siivosi pois varmasti. Toiselle jaksolle vierasjoukkue haki tulosta muuttamalla miehitystään hyökkäävämpään suuntaan. Arjan Goljahanpoor viimeisteli kuitenkin lukemiksi 3-0 vartti ennen loppua, eikä EPS:n kiri lopulta kantanut Laith Azharin viime minuuttien kavennusosumaa pidemmälle.

Espoossa juhannustauon jälkeen pelattu kamppailu noudatti käytännössä täysin samaa kaavaa. JJK hallitsi peliä täysin ja karkasi alle puolen tunnin jo 2-0-johtoon Miika Mahlamäen ja Robin Saastamoisen maaleilla. Tähän vierasjoukkue reagoi kuitenkin myös nopeasti ja suoritti ensimmäisen vaihtonsa jo puolen tunnin kohdalla, kun JJK-kasvatti Topi Järvinen kirmasi vaihdosta sisään. EPS pääsi kuin pääsikin rokottamaan kettuja, kun Azhar oli jälleen asialla ja kavensi pilkulta maalin päähän reilun tunnin kohdalla. Joona Lahdenmäki kuittasi kuitenkin pian toisessa päässä ja näin pisteet lähtivät taas jyväskyläläisten matkaan.

Espoon Palloseura on aloittanut oman jatkosarjan taipaleensa melkoisen runsasmaalisesti nappaamalla ensin 3-2-kotivoiton VIFK:sta ja kärsimällä viime kierroksella 4-5-tappion PKKU:n vieraana. JJK:n onneksi upeaa kautta pelaava, maalipörssin kärkinimiin kuuluva Azhar on sivussa lauantain kohtaamisesta varoitustilin täyttymisen vuoksi. Viime ottelun korttien täyttymisen vuoksi huilannut Goljahanpoor on puolestaan jälleen Brian Pagen käytettävissä.