JJK aloitti jatkosarjan maukkaalla kotivoitolla KuPS Akatemiasta

17.09.2024
Kuva: Juha Leskinen

JJK sai jatkosarjan alkajaisiksi revanssin KuPS Akatemiasta ottamalla täyden pistepotin 1-0-lukemin! Edellisessä kohtaamisessa pisteet matkasivat Savoon, mutta nyt Antti-Pekka Kesonen laukoi illan ainoan maalin. Hyvätasoisen ja vauhdikkaan ottelun pisteet jäivät sen myötä JJK:lle.

Brian Pagen miehistöönsä tekemät taktiset muutokset tuottivat tulosta ja joukkue jaksoi puolustaa tiiviisti ja kurinalaisesti läpi ottelun, mikä takasi sille täydet pisteet. Avausjaksolla kolisteltiin ylärimaa molemmissa päissä puolen tunnin kohdalla: ensin Akatemiaa KuPS:n liigamiehistöstä vahvistamaan tulleen Jonathan Muzingan laukaus muutti suuntaa JJK-puolustuksen blokkaamana pudoten yläriman päälle ja muutamaa minuuttia myöhemmin puolestaan Alex Ciriacon roikkupallo tipahti yläriman kautta maalin katolle.

Jakson loppua kohti vierasjoukkue pääsi luomaan yhä enemmän painetta kettujen päätyyn, mutta Jonne Uronen puolustajineen hoiti syntyneet tilanteet maltilla ja tauolle mentiin maalittomissa lukemissa.

KuPS aloitti myös toisen jakson hyvin, mutta JJK kesti paineen puolustamalla kurinalaisesti ja alkoi hiljalleen kääntää ottelua komentoonsa. 70. minuutilla Page suoritti peräti neljä pelaajavaihtoa, mikä tuotti toivottua tulosta ja kotijoukkue otti pelin haltuunsa.

Illan ainokainen syntyi lopulta vartti ennen loppua hyvän, nopean vastahyökkäyksen päätteeksi. Pallo pelattiin vauhdilla omalta kuudentoista alueelta vasenta laitaa nousevalle Ciriacolle, joka syötti taaksepäin Kesoselle. Miehen komea vasurilaukaus kuudentoista rajalta painui vastustamattomasti maaliin!

JJK oli erittäin lähellä lisätä johtoaan vielä ottelun lopulla, kun Manu Manninen antoi keskialueelta nopean vaparin vapauttaen Robin Saastamoisen karkumatkalle. Saastamoinen tarjoili taka-alueelle Ciriacolle käytännössä avopaikkaan, mutta epäonninen mies ei saanut kunnon osumaa palloon ja paikka jäi hyödyntämättä. Näin pisteet jäivät Jyväskylään 1-0-tuloksella ja jatkosarja käynnistyi kettujen kannalta parhaalla mahdollisella tavalla.

Avauskokoonpanoon wing-backin rooliin nostettu japanilaispuolustaja Chuya Uwano oli tuttuun tapaansa yhtä hymyä ottelun jälkeen.

– Olen tyytyväinen, että saimme näin hyvän revanssin KuPSista. Mielestäni koko joukkue esiintyi vahvasti. Teimme pari taktista muutosta, mutta uskon että avain voittoon oli se, että jokainen pelaaja hoiti oman roolinsa jo viikon treeneissä ja se näkyi myös pelissä. Kentällä ollessa meidän pitäisi kuitenkin pystyä tuomaan sama, ellei jopa isompi määrä energiaa mitä Brian luo kentän laidalla.

– Oma esitykseni oli mielestäni myöskin vahva. Olen pelannut wing-backin roolissa ennenkin, joten koen sen luontevaksi. Pääsen siinä käyttämään vahvuuksiani ja vaikuttamaan hyökkäyspäähän, joten tavoitteeni on onnistua luomaan myös tehoja.

– Koska olemme varmistaneet sarjapaikkamme, voimme jo keskittyä luomaan pohjaa seuraavalle kautta ja uutta nousua varten. Tavoitteenamme on säilyttää positiivisuus loppukauden ajan ja voittaa loput neljä ottelua, Uwano summaa loppukauden tavoitteita.

Kettulauma matkustaa tulevana sunnuntaina FC Vaajakosken vieraaksi ja lauantaina 28.9. pelataan jälleen Viitaniemessä, kun vieraaksi saapuu Espoon Palloseura.

JJK – KuPS Akatemia 15.9.24
Lopputulos: 1-0 (0-0)

JJK:n aloituskokoonpano:
1 Uronen Jonne (MV)
6 Ciriaco Alex 🟨
9 Goljahanpoor Arjan 🟨
11 Kesonen Antti-Pekka ⚽
13 Rutanen Lauri (71′ 🔄️)
16 Manninen Aatu (71′ 🔄️)
18 Uwano Chuya (71′ 🔄️)
20 Mahlamäki Miika
22 Luoma Juho
27 Lahdenmäki Joona 🟨 (71′ 🔄️)
72 Rintamäki Kaarlo (83′ 🔄️)

Vaihdossa:
3 Akdogan Berat (71′ 🔄️)
4 Huttunen Otto (83′ 🔄️)
5 Manninen Mikko (71′ 🔄️)
12 Räsänen Reetu (71′ 🔄️)
15 Saastamoinen Robin (71′ 🔄️)
31 Kim Seoyu
32 Pasoja Joel (MV)