Jatkosarja käyntiin sunnuntaina Viitaniemessä

12.09.2024
Kuva: Mikko Kalavainen

Kettupaidat aloittavat jatkosarjan pelinsä isännöimällä sunnuntaina Viitaniemen montussa rakasta vihollistaan. KuPS Akatemian edellinen vierailu Jyväskylässä on vielä varsin tuoreessa muistissa, sillä savolaismiehistö kävi ryöstöretkellä Harjulla elokuussa.

Ykkösen 22 ottelun mittainen runkosarja saatiin päätökseensä pari viikkoa sitten. Kettulauman tavoite kuuden parhaan joukkoon pääsystä ei täyttynyt ja näin Brian Pagen miehistön oli lopulta tyytyminen alemman jatkosarjan paikkaan. JJK saalisti elokuussa pelaamastaan viidestä pelistä neljä pistettä voittamalla FC Vaajakosken ja tasaamalla pisteet FC Jazzin kanssa Porissa. Mukaan mahtui myös kolme tappiota, joista yhden se kärsi siis tulevan sunnuntain vierasjoukkueelle vanhan Harjun stadionin jäähyväisottelussa numeroin 1-2.

KuPS Akatemia siirtyi johtoon ensimmäisellä jaksolla JJK:n vielä käynnistellessä koneitaan. Muutama minuutti myöhemmin myös JJK heilutteli maaliverkkoja Antti-Pekka Kesosen toimesta, mutta avustavan erotuomarin lippu oli pystyssä paitsion merkiksi. Toisella jaksolla ryhdistynyt kettulauma sai pallon jo toistamiseenkin vieraidensa maaliin, mutta myös Reetu Räsäsen osuma kasvattajaseuransa verkkoon hylättiin paitsion vuoksi protestoinneista huolimatta. Sen sijaan kuopiolaiset rokottivat pian tilanteen jälkeen isäntiään karkaamalla jo kahden maalin johtoon. Räsänen onnistui loppujen lopuksi maalinteossa lisäajalla, mutta vanhan Harjun stadionin viimeiseksi jäänyt, taidokkaasti kantapäällä viimeistelty osuma jäi kuitenkin laihaksi lohduksi.

Veikkausliigan kärjessä porskuttavan KuPS:n reservijoukkueena toimivan Akatemian rungon muodostavat taitavat, nuoret pelurit ja valmennuksesta vastaavat JJK-taustaiset Juho Neuvonen ja Severi Vielma. Savolaisten maalinsuulla alkukauden torjunut kettukasvatti Tatu Österlund ei ole sen sijaan saanut vastuuta heinäkuun jälkeen, joten miehen pelaaminen vanhalla kotikentällään on epävarmaa.

Pelaajakehityspaikkana toimivan akatemian miehistössä on ollut tarjolla peliaikaa laajalla rintamalla ja peräti nelisenkymmentä eri pelaajaa onkin kirjauttanut minuutteja tämän kauden Ykkösessä, mikä selittänee osittain myös tuloksellisesti vaikeaa kautta. Parhaana maalintekijänä on kunnostautunut seitsemällä osumallaan 18-vuotias Kariim Al-Wehliye ja keskikenttämies Oumar Balde on puolestaan urakoinut suurimmat minuutit.

JJK:n miehistössä sisäisen maalipörssin kärkipaikkaa Arjan Goljahanpoorin kanssa viidellä osumallaan jakava Sherman Osso on puolestaan varmuudella sivussa sunnuntain ottelusta varoitustilin täyttymisen vuoksi. Kettulaumasta vain keskikenttäpelaajat Miika Mahlamäki ja Antti-Pekka Kesonen ovat pelanneet jokaisessa runkosarjan ottelussa ja ensiksi mainitulla, vasta 17-vuotiaalla Mahlamäellä on myös koko joukkueesta selvästi eniten minuutteja vyöllään.

Myös KuPS:n loppukesä on ollut tuloksellisesti vaikea ja kesäkuun jälkeen ainoat täydet pisteet se onkin saalistanut JJK:n kustannuksella. Vaikka kettumiehistö onkin ollut vuosien varrella vaikea joukkue kukistettavaksi kotinurmellaan ja kotiluolan hyvästeleminen tuntuu haikealta, on sillä ollut tällä kaudella yllättävän suuria vaikeuksia nimenomaan Harjun sametilla, sillä peräti 21 runkosarjassa saalistetusta 28 pisteestä onkin tarttunut mukaan muilta kentiltä. JJK lähteekin nyt hakemaan revanssia kuopiolaisista toiselta kotikentältään, Viitaniemestä.

Ykkösen joukkueiden kausi jatkuu siis vielä viiden kierroksen ajan ylemmässä ja alemmassa jatkosarjassa. Runkosarjan kuusi parasta joukkuetta etenivät ylempään jatkosarjaan ja loput kuusi alempaan jatkosarjaan. Jatkosarjat pelataan yksinkertaisena sarjana, jossa runkosarjan perusteella osa joukkueista saa pelattavakseen kolme ja osa kaksi kotiottelua. Runkosarjan pisteet jäävät voimaan myös jatkosarjoihin.

27 pelatun kierroksen jälkeen ylemmän sarjan voittaja nousee Ykkösliigaan, toiseksi sijoittunut joukkue karsii Ykkösliiga-paikasta (kaksiosainen karsinta Ykkösliigassa yhdeksänneksi sijoittunutta vastaan) ja 11. ja 12. sijoittuneet (alemman jatkosarjan sijat 5-6) putoavat Kakkoseen.

Kuva: K-S Jalkapalloviikko / Olli Rosti

Infoa Viitaniemen ottelutapahtumasta

Ykkösen alempi jatkosarja käynnistyy kettupaitojen osalta sunnuntaina, kun JJK isännöi KuPS Akatemiaa Viitaniemen montussa klo 19 alkaen.

Sisäänkäynti tapahtuu Kisakadun parkkipaikan puolen portista. Lippuluukulla maksuvälineinä käyvät korttimaksujen ja käteisen lisäksi myös Smartumin ja Edenredin sähköiset maksuvälineet.

Voit myös ostaa lippusi edullisemmin etukäteen. Ennakkoliput ovat myynnissä jjk.fi sivun oikean reunan JJK Shopissa. Ennakkolipun voit esittää portilla älypuhelimen näytöltä tai paperitulosteena. Ostamalla lippusi ennakkoon säästät rahaa ja vältyt myös lippuluukulle jonottamiselta.

Viitaniemen katsomokapasiteetti on Harjuun verrattuna rajallinen, joten suosittelemme tulemaan ajoissa paikalle. Huomioittehan myös, että Viitaniemessä ei ole numeroituja katsomopaikkoja, joten kausikorttilaisille ei ole varattu erikseen paikkoja vaan kaikki voivat valita paikkansa vapaasti.

Alueella palvelee kioski, josta löydät perinteisten kahvin, makkaran ja muun pikku purtavan lisäksi JJK:n fanituotteita. Viitaniemessä ei ole lainkaan anniskelua. VIP-tila löytyy rakennuksen sisällä olevasta kahviosta, missä tarjolla on VIP-korttiin sisältyvät kisamakkarat ja kahvit. Hodarikuningas Jahva saapuu kuuluisan kärrynsä kanssa paikalle, joten purtavaa löytyy vähän isompaankin nälkään.

Huomioithan, että portilla suoritetaan turvatarkastus ja esimerkiksi pitkien sateenvarjojen ja minkäänlaisten juomapullojen tai tölkkien tuominen alueelle (avattujen tai avaamattomien) on kokonaan kielletty. Katso kiellettyjen esineiden lista kokonaisuudessaan jjk.fi

Nähdään Viitaniemessä!