Harjulla juhlittiin perjantai-iltana komeaa derbyvoittoa

18.08.2024
Kuva: Kaarlo Rintamäki pelasi ensimmäiset minuuttinsa Harjulla JJK:n paidassa (📸 Ile Salminen)

Haastajan roolissa Harjulle saapunut valkopaitainen FC Vaajakoski sai otteluun täydellisen salama-alun, kun kettukasvatti Hugo Halosen matala laukaus Joona Röngän sivurajaheiton jälkeen otti kimmokkeen JJK-puolustuksesta ja pomppi maaliin jo ennen kuin minuuttiakaan oli pelattu. Alun shokista selvittyään JJK lähti hakemaan tasoitusosumaa, mutta johtoon päässyt vierasjoukkue jaksoi raastaa ja tehdä töitä puolustussuuntaan, kun taas JJK:n hyökkäyksistä puuttui vaadittu terävyys.

Ottelun edetessä JJK alkoi kuitenkin ottaa pallonhallintaa yhä enemmän haltuunsa. Lähimpänä tasoitusta kävi Arjan Goljahanpoor vajaan vartin kohdalla. Debyyttiään JJK-paidassa Harjulla pelannut Kaarlo Rintämäki levitti vasempaan laitaan Alex Ciriacolle, jonka keskitykseen Goljahanpoor tälläsi suorana ilmasta. Laukaus kopsahti kuitenkin yläriman alareunasta takaisin kentälle. Tauolle marssttiin kuitenkin takaa-ajoasemassa ja Brian Pagen miehistölle jäi toinen nelivitonen aikaa kääntää ottelu.

Toinen jaksokin käynnistyi vielä hieman staattisesti, mutta tunnin kohdalla alkoi vihdoin tapahtua. Miika Mahlamäki vaihtoi puolta Alex Ciriacolle, joka keskitti boksiin ja Antti-Pekka Kesonen nikkasi lähietäisyydeltä pallon päällään maaliin!

Jatkoa seurasi 67.minuutilla komean hyökkäyksen päätteeksi: Rafael García lähti vauhdilla vastahyökkäykseen ja löysi syötöllään hyvän juoksun pystyyn tehneen Miska Lundellin kärjestä. Lundell eteni pallon kanssa aina boksiin asti ja jätti pelivälineen taakse Sherman Ossolle. Osso keskitti vasemmalta laidalta boksiin Kesoselle, joka jatkoi puolestaan päätyrajan tuntumasta pallon Goljahanpoorille maalin edustalle. Goljahanpoor tälläsi pallon ykkösellä lähietäisyydeltä maalin kattoon – näin JJK oli noussut tappioasemasta jo 2-1-johtoon!

Johtoon päästyään JJK piti siitä myös kiinni, eikä FCV päässyt enää juurikaan luomaan uhkaa kettumaalille. Pääasiassa työttömänä maalillaan ollut Jonne Uronen pääsi kuitenkin kerran venymään ihan kunnon torjuntaan reilu vartti ennen loppua, kun FCV linkosi jälleen pitkän sivurajaheiton ja Lennart Voikarin laukaus vaikeasta asennosta näytti jo painuvan takakulmaan, mutta niin vaan Uronen venytti näppinsä väliin ja torjui yrityksen.

JJK:lle aukeni ottelun lopulla vielä parikin vaarallista tekopaikkaa, mutta viimeisen niitin ottelulle iski lopulta Osso, kun pelattiin jo kamppailun viimeisiä sekunteja. Ottelun todellinen tehomies Kesonen puski pallon Ossolle, joka pujotteli taidokkaasti itsensä vetopaikkaan ja laukoi upean kudin aivan riman alle vapauttaen samalla niin kotijoukkueen kuin Harjun yleisönkin villiin juhlintaan! Shemmun komea maali jäi ottelun viimeiseksi tapahtumaksi ja kettuleiri pääsi juhlimaan 3-1-kotivoittoa yli tuhatpäisen yleisön edessä!

20 pelatun kierroksen jälkeen JJK jatkaa ylempään jatkosarjaan oikeuttavalla kuudella sijalla saldonaan 7 voittoa, saman verran tasureita ja 6 tappiota. Perjantain matsi olikin vasta ensimmäinen voitettu matsi Harjulla koko kaudella, sillä kaikki muut voitot ovat Viitaniemestä ja vieraskentältä. Runkosarjaa on jäljellä enää kaksi ottelua, joten seuraavan parin viikon aikana ratkaistaan ylä- ja alaloppusarjan joukkueet.

2-1-maalin iskenyt ja kauden edellisessäkin derbyssä osunut Goljahanpoor oli matsin jälkeen yhtä hymyä ja kiitteli Harjun kotiyleisöä kannustuksesta.

– Tiesin kyllä, että matsista tulisi tasainen ja ettei tulla saamaan mitään ilmaiseksi. Eka puoliaika olikin vähän hankala aikaisen maalin jälkeen, joka meni hieman onnekkaasti sisään. FCV sai sen jälkeen rauhassa pitää palloa alakerrassa, kun ei ollut tarvetta edetä ja he tekevätkin sen ihan hyvin.

– Toisella puoliajalla parannettiin meidän omaa pallollista peliä ja tehtiin paljon oikeita valintoja, jotka johti sitten hyviin maalipaikkoihin. Oma maalikin tuli tosi hienon hyökkäyksen päätteeksi ja oli kyllä huikea tunne tehdä voittomaali varsinkin tuon yleisön edessä. Onkin ollut vähän ikävä tuota tunnelmaa, minkä Harjun Pojat ja muu yleisö loi katsomossa. Otetaan tästä matsista tiistain peliin mukaan sama tunnelma ja tuo itseluottamus omaan tekemiseen, niin päätetään viimeinenkin Harjun peli voittoon!

Ensi tiistaina 20.8. pelataan siis viimeistä kertaa futista vanhalla Harjun Stadionilla, kun JJK isännöi runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan KuPS Akatemiaa klo 18:30. Syyskuun puolivälissä käynnistyvän jatkosarjan matseista eteenpäin pelataan Viitaniemessä ja remontin jälkeen uudelle Harjun stadionille päästään sitten kesällä 2026.

Ennakkoliput tiistain matsiin ovat myynnissä sivun oikean reunan JJK Shopissa!