Viimeisessä kotiottelussa vieraaksi saapuu VIFK

05.10.2024
Kuva: Mikko Kalavainen

JJK kohtaa lauantaina pelattavassa kauden viimeisessä kotiottelussaan Vasa IFK:n klo 17 alkaen. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa viime vuosina lukuisia kertoja ja vaasalaismiehistö onkin ollut kettulaumalle kiperä vastus, eikä paremmuudesta ole saatu selvyyttä.

Hyvään vireeseen syksyn myötä päässyt JJK lähtee viimeiseen kotimatsiin kolmen ottelun voittoputkessa ja on siis voittanut kaikki pelaamansa jatkosarjan ottelut. Brian Pagen miehistö on saanut pelata vailla varsinaista panosta ja tavoitteena onkin ollut voittaa kaikki loppusarjan ottelut. JJK onkin kivunnut voittoputkensa myötä jatkosarjan piikkipaikalle ohi PKKU:n. Tilanne pistetaulukossa on myös hieman eriskummallinen, sillä alemmassa jatkosarjassa pelaavilla JJK:lla ja PKKU:lla (Ykkösen sijoilla 7-8) on siis jo nyt tältä kaudelta kasassa enemmän sarjapisteitä, kuin ylemmän jatkosarjan RoPS:lla ja FC Jazzilla (sijat 5-6).

Max Peltosen luotsaaman VIFK:n putoaminen sarjaporrasta alemmas sai sinettinsä viime kierroksella, vaikka se onnistuikin kaatamaan PK Keski-Uusimaan vieraskentällä lukemin 3-4. Vaasalaisten pieni, lähinnä teoreettinen mahdollisuus säilyttää sarjapaikka mureni kuitenkin, kun KuPS Akatemia kaatoi FC Vaajakosken. PKKU johti kamppailua tauolle mennessä jo lukemin 3-1, mutta vaasalaiset kirivät uskomattomalla tavalla ohi toisen jakson viimeisellä parikymppisellä, vaasalaisikoni Steven Morisseyn, kokeneen Aleksi Pahkasalon ja nuoren Roope Hammarin kunkin viimeisteltyä osumat PKKU:n verkkoon.

VIFK:n putoamiseen päättyvän kauden syitä on helppo arvailla katsomalla sarjataulukkoa. 24 ottelussa tehdyn 31 maalin vastapainoksi se on päästänyt peräti 61 maalia. Maalintekovastuuta on kantanut pitkälti yhdeksän osumaa viimeistellyt 32-vuotias Pahkasalo. VIFK saalisti runkosarjassa vain kaksi voittoa, josta molemmat kotikentällä ja vieraskentällä se ylsi vain tasapeleihin. JJK:lle vaasalaisjoukkue on ollut tällä kaudella haastava vastustaja ja runkosarjan molemmissa kohtaamisissa päädyttiinkin pistejakoon.

Viimeisin, heinäkuussa Harjulla pelattu vääntö päättyi maalittomaan lopputulokseen, kun molemmat joukkueet tuskailivat maalinteon kanssa. Kauden ensimmäinen kohtaaminen Vaasassa oli sen sijaan varsin värikäs. Maalinteon aloitti Sherman Osso, mutta VIFK:n kuittaus tuli kuitenkin vain pari minuuttia myöhemmin, kun Morrissey rokotti vieraitaan. Toisen jakson isännät aloittivat tehokkaammin ja yksi monista vaarallisista vastaiskuista tuotti tulosta: Morrissey alusti ja aina liukas pideltävä Lubunga Etoka niittasi tarkalla laukauksella vaasalaiset johtoon.

JJK tuli kuitenkin vielä tasoihin vaihtomiesten voimin viimeisellä vartilla, kun kotijoukkueen jalka alkoi jo selvästi painaa. Lauri Rutanen hankki vapaapotkun, Lauri-Eemil Vetri torjui Osson vaparin eteensä ja Arjan Goljahanpoor oli ensimmäisenä paikalla luutimassa karat sisään! Myös voittomaali oli lopulta vain senttien päässä vielä ottelun lisäajalla, kun Goljahanpoorin laukauksen jäljiltä pallo jäi maalin edustalla ja Alex Ciriaco yritti syöksyä irtopallon takatolpalta maaliin – pallo kimposi kuitenkin ylärimasta takaisin kentälle ja Vaasaan matkannut vierasjoukkueen kannattajajoukko huokaisi epäuskoisena.

Ottelussa nähtiin myös erikoinen tilanne, kun ensimmäisellä jaksolla varoituksen saanutta Etokaa varoitettiin uudemman kerran keltaisella kortilla ottelun viimeisillä minuuteilla, mutta punainen kortti ei vaatimuksista huolimatta noussut ja kahdesti varoitettu pelaaja jatkoi pelin loppuun asti kentällä.

Kolmella voitolla jatkosarjan aloittanut JJK kukisti ensimmäisellä kierroksella KuPS Akatemian Antti-Pekka Kesosen komealla maalilla numeroin 1-0 ja nappasi toisen voittonsa Vaajakoskelta noustuaan tappioasemasta 1-3-voittoon. Myös viime kierroksella kettulauma oli tappiolla vielä tauolle mentäessä, mutta kipusi jälleen kerran vahvemman toisen jaksonsa turvin tasoihin ja ohitse.

Kesonen aloitti jälleen maalinteon jo 10. minuutilla laukomalla Kaarlo Rintamäen tarjoilusta pallon maaliin. EPS pääsi kuitenkin pian rinnalle ja ohitse ja johtikin kamppailua vielä tauolle siirryttäessä. Toisella jaksolla JJK lisäsi kaasua ja kiri pian tasoihin ja takaisin johtoon, kun Rutanen vapautti Goljahanpoorin maalintekoon ja hetkeä myöhemmin ”Ruttis” viimeisteli itse puskemalla Rintamäen keskityksen verkon perukoille.

Lauantain otteluun lähdettäessä kummallakaan joukkueella ei ole voimassa olevia pelikieltoja ja ainakin Pagen miehistön terveystilanne on sen verran hyvä, ettei sairastuvalla ole ruuhkaa.

Lauantaina JJK:n kauden viimeisessä kotiottelussa vietetään myös jo perinteeksi muodostuneita junioriseuran kauden päättäjäisiä. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana ovat vuosi sitten yhdistetyn JyPK-JJK Juniorit ry:n joukkueet.

Tulethan kannustamaan ketut voittoon vielä viimeistä kertaa tälle kaudelle, sillä pian edessämme on taas maailman pisin preseason.

Ottelusta ei logistisista syistä ole valitettavasti tänään tarjolla livelähetystä, joten tämän kohtaamisen voi nähdä vain saapumalla paikan päälle!

Ennakkoliput ovat myynnissä jjk.fi sivun oikean reunan JJK Shopissa. Nähdään Montussa!

JJK vs VIFK || la 5.10.24 klo 17 || Viitaniemen liikuntapuisto