Sarjakärki HJK Klubi 04 ketuille liian kova pala purtavaksi

09.08.2024
Kuva: Juha Leskinen

JJK:n elokuun kotimatsit alkoivat kovalla haasteella, kun sarjakärki HJK Klubi 04 saapui keskiviikkoiltana vieraaksi Harjulle Jyväskylän kaupungin isännöimässä ottelussa. Avausjaksoa mentiin pitkään 0-0-lukemissa ja muutamia paikkoja nähtiin molemmissa päissä. Lopulta vieraat menivät johtoon hetki ennen taukovihellystä, kun Matias Ritari laukoi lukemiksi 0-1.

Toisen jakson edetessä Klubi 04 kuitenkin näytti, miksi on sarjan kärjessä. Ensimmäinen reilu vartti mentiin vauhdikkaasti päästä päähän myös JJK:lla oli paikkansa tasoitukseen. 66.minuutilla Emil Ingman tuplasi vieraiden johdon ja sitten Klubi 04 menikin menojaan – Kaius Simojoki ja Kaius Hardén iskivät vielä maalit mieheen ja pisteet lähtivät Helsinkiin 0-4-lopputuloksella.

Vaikka numerot lopulta repesivätkin selkeiksi, esitti debyyttinsä kettumaalilla pelannut Jerry Kananen nipun hyviä torjuntoja ja JJK pysyi pitkään sarjakärjen kannoilla. Kanasen lisäksi pelissä nähtiin myös toinen debyytti, kun vuonna 2007 syntynyt keskikenttäpelaaja Miska Lundell kirmasi toisella jaksolla vaihdosta kentälle.

Kanasen tunnelmat olivat debyytin jälkeen ymmärrettävästikin hieman ristiriitaiset.

– Kyllähän se koville ottaa hävitä kotona. Klubi oli odotetun lainen, taitava ja kliininen joukkue. Meillä oli hyviä hetkiä pelin sisällä ja saatiin luotua maalipaikkoja, mutta tällä kertaa ei palloa maalin asti saatu. Klubi puolestaan rokotti paikoista tehokkaasti ja siksi tulos on oikeutettu.

– Tietenkin tämä peli jää erityisesti mieleen Ykkösen debyyttinä ja myös ensimmäisenä pelinä Harjulla. Kokemuksena oli erittäin hienoa kävellä sisääntulomusiikin soidessa kotiyleisön eteen! Pelissä otin muutaman hyvän torjunnan, mutta parannettavaa on varmasti myös minulla, kuin koko joukkueellakin, Kananen päättää.

Pelit jatkuvat vain parin päivän jälkeen tulevana lauantaina, kun JJK matkaa FC Jazzin vieraaksi Poriin. Ensi viikon perjantaina edessä on puolestaan aina jännittävä paikallisderby, kun JJK isännöi Harjulla FC Vaajakoskea. Derbyn ennakkoliput ovat nyt myynnissä sivun oikean reunan JJK Shopissa –>>

JJK – HJK Klubi 04 7.8.24
Lopputulos: 0-4 (0-1)

JJK:n aloituskokoonpano:
3 Akdogan Berat
6 Ciriaco Alex
7 Osso Sherman (77′ 🔄️)
9 Goljahanpoor Arjan 🟨 (77′ 🔄️)
11 Kesonen Antti-Pekka
15 Saastamoinen Robin (77′ 🔄️)
20 Mahlamäki Miika 🟨
22 Luoma Juho (77′ 🔄️)
25 García Rafael (59′ 🔄️)
27 Lahdenmäki Joona
30 Kananen Jerry

Vaihdossa:
1 Uronen Jonne (MV)
4 Huttunen Otto (77′ 🔄️)
5 Manninen Mikko 🟨 (59′ 🔄️)
12 Räsänen Reetu
16 Manninen Aatu (77′ 🔄️)
18 Uwano Chuya (77′ 🔄️)
26 Lundell Miska (77′ 🔄️)