Runkosarja päätökseen Oulussa

31.08.2024
Kuva: Mikko Kalavainen

JJK matkustaa lauantaina Ouluun Castrenin uusitulle tekonurmelle, jossa kettupaitoja isännöi OLS. Runkosarjan päättävä kierros potkaistaan käyntiin niin Oulussa kuin muillakin Ykkösen paikkakunnilla 15.00

Ykkösen kautta on kaksinkertaisena pelattavan runkosarjan osalta jäljellä enää yksi kierros. Sarjan 12 joukkuetta jaetaan runkosarjan päätteeksi sarjataulukon sijoitusten mukaan puoliksi ylempään ja alempaan jatkosarjaan, jotka pelataan kuuden joukkueen kesken yksinkertaisina.

Ylemmän jatkosarjan paikkansa jo varmistaneen kärkinelikon takana JJK:n ja muiden sarjan keskikastin joukkueiden tilanne sarjataulukossa on edelleen tiukka. Kilpailua kahdesta viimeisestä ylemmän jatkosarjan paikasta käydään viimeisen kierroksen aikana viiden joukkueen kesken. Tällä hetkellä sarjataulukon 5. ja 6. olevia PKKU:ta ja FC Jazzia yrittää tavoittaa JJK:n lisäksi RoPS sekä EPS.

Käytännön tasolla JJK:n ylemmän jatkosarjan paikka edellyttää täyttä pistepottia Oulusta, joskaan paikka kuuden parhaan joukossa ei siltikään olisi täysin varma. Kettupaitoja isännöivä OLS on puolestaan sarjassa tällä hetkellä kolmantena. Sarjataulukon toisena olevan KPV:n ja OLS:n välistä eroa on vain neljä pistettä, joten oululaiset haluavat varmasti vielä haastaa sarjan kärkipään kisassa suoran nousijan sekä karsijan paikoista.

Veikkausliigajoukkue AC Oulun reservijoukkueena toimiva OLS on pelannut kokonaisuudessaan tasaisen vahvan kauden. Tuloskunto on eteenkin näin syksyn pelejä lähestyessä varsin kova, sillä joukkue on parhaillaan neljän ottelun voittoputkessa. Kovimpina maalintekijöinä OLS:n riveissä ovat kunnostautuneet kahdeksan kertaa osunut Eemeli Raittinen sekä seitsemän maalia viimeistellyt Eemil Merikanto.

AC Oulun varsin vilkkaasta pelaajaliikenteestä johtuen myös reservijoukkue OLS:n riveissä ollaan nähty kauden aikana useita Veikkausliigassa esiintyneitä pelaajia. Nähtäväksi jää minkälaisella kokoonpanolla OLS pääsee lauantaina haastamaan kettulaumaa, sillä AC Oulu pelaa sunnuntaina IFK Mariehamnin vieraana, joka varmasti osaltaan vaikuttaa edustuksesta saataviin apuihin.

Sekä JJK:lla että OLS:illa on lauantain ottelussa yhdet varmat poissaolijat, kun JJK:n toppari Joona Lahdenmäki ja OLS:n keskikenttä Asla Peltola kärsivät korttitilin täyttymisen aiheuttamia pelikieltoja runkosarjan päättävällä kierroksella.

JJK ja OLS kohtasivat toisensa kevätkierroksella aivan toukokuun lopussa pelatussa tasaisessa väännössä Harjun stadionilla. Tuolloin pisteet jaettiin joukkueiden välillä värikkäiden kenttätapahtumien jälkeen peräti 3-3 lukemin. Kettupaitojen maalit tuossa ottelussa viimeistelivät Mikko Manninen, Miika Mahlamäki sekä Lauri Rutanen.

Kevään kohtaamisessa Harjulla komean puskumaalin iskenyt Mahlamäki ennakoi lauantain OLS-ottelua seuraavasti:

– Reilu viikko ehtinyt tosiaan jo kulua edellisestä pelistä, eli ollaan saatu rauhassa palautua ja valmistautua lauantain koitokseen. OLS on hyvä joukkue ja se nähtiin myös viime pelissä heitä vastaan, kun jaettiin pisteet Harjulla. Silloin kaikilla jäi hieman karvas maku suuhun ja sen toivon näkyvän lauantaina kovana taistelutahtona.

– Tulee olemaan tärkeää, että pystymme puolustamaan tiiviisti yhdessä ja olemaan pallon kanssa vaarallisia. Luulen, että näillä eväillä haemme Oulusta erittäin tärkeät kolme pistettä. Koko joukkueella vaikuttaa olevan kova usko siihen.

OLS – JJK || la 31.8. klo 15 || Castrenin tekonurmi, Oulu

Kaleva ja Keskisuomalainen näyttävät ottelun yhteislähetyksenä tilaajilleen.