Kettulaumalle isot pisteet Kokkolan tuliaisina

22.07.2024

JJK kaatoi kovavireisen kotijoukkueen ja haki isot pisteet Kokkolasta, kun se kukisti viikonloppuna KPV:n hyvän esityksen päätteeksi numeroin 0-2.

Rafael García vei Kettupaidat johtoon pilkulta juuri ennen taukoa ja Manu Mannisen osuma toisen jakson lopussa sinetöi voittolukemat. Järkevästi ja kurinalaisesti pelannut JJK riisui vaarallisen kotijoukkueen hyvin aseistaan ja vei lopulta pisteet ansaitusti pimentäen kotijoukkueen yhteensä jo yli 20 maalia tällä kaudella viimeistelleen kolmikon: Sten Viidaksen, Cardoson ja Torfiq Ali-Abubakarin.

JJK:lle aukenee ensimmäinen maalipaikka jo pelin ensimmäisellä minuutilla, kun Jonne Urosen pitkä avaus pomppii koko kentän läpi aina Manulle, joka kirmaa keskeltä vaarallisesti karkuun kohti KPV:n maalia. Manu torpataan kuitenkin kumoon aivan boksin viivalla. Tilanteesta tuomitaan lopulta pilkun sijaan vapaapotku aivan rankkarialueen reunalta. Sherman Osson vapaapotku kopsahtaa muuriin ja ensimmäisenä irtopallossa olleen Antti-Pekka Kesosen laukaus päätyy muurin alta suoraan maalivahti Maciej Raniowskin hyppysiin.

Reilun kympin kohdalla Manu on jälleen asialla ja löytää syötöllään oikeaa laitaa vauhdilla kirmaavan Arjan Goljahanpoorin. Goljahanpoor voittaa kaksinkamppailun puolustajan kanssa ja laukoo pienestä kulmasta tulisesti. Puolalaisvahti on kuitenkin hereillä ja liimaa vedon.

Puolen tunnin kohdalla pääsee puolestaan kotijoukkue kokeilemaan maalintekoa, kun virolaislaitahyökkääjä Viidas pääsee käytännössä nokikkain Urosen kanssa. Uronen tulee vastaan maaliltaan ja peittää laukauksen.

Ottelun avausosuma syntyy vain hetki ennen taukovihellystä. García tuo pallon ylös vasenta laitaa, käyttää pelivälinettä Alex Ciriacolla ja etenee itse boksiin. Ciriacon tarjoamaan keskitykseen mies ei kuitenkaan ehdi vaan saa osumaa jaloilleen ja menee nurin. Pallo viedään pilkulle ja García sijoittaa sen tarkasti oikeaan alakulmaan.

Toiselle jaksolle kentälle marssii eri näköinen kotijoukkue, joka alkaakin luoda painetta JJK:n maalille. JJK puolustaa kuitenkin hyvin ja Uronen puolustajineen selvittää KPV:n syntyneet paikan puolikkaat melko vaivattomasti.

73. minuutilla Ciriaco on puolestaan vastata yhdestä kauden komeimmasta suorituksesta, kun mies pääsee irtopalloon ja hassuttelee itsensä ohi hölmistyneiden puolustajien. Raniowski tulee peittämään ja Ciriaco saakin jo sijoituksensa sujautettua ohi puolalaisen, mutta niin vain pallo kolahtaa takaisin kentälle tolpasta epäuskoisen Ciriacon nenän edestä. Heti seuraavalla minuutilla puolestaan KPV kolisuttelee ylärimaa.

JJK iskee kuitenkin ottelun viimeisen niitin vain hetki ennen täyden peliajan täyttymistä, kun sen prässää hyvin ylhäältä, riistää pelivälineen ja pääsee hyökkäämään käytännössä viidellä kolmea vastaan. Manu levittää oikealle Kesoselle, joka palauttaa pallon takaisin boksiin ja Manu ohjaa sen ykkösellä maaliin.

0-2-osuman viimeistellyt Manu oli tyytyväinen pistesaaliin lisäksi myös joukkueensa esitykseen.

– KPV oli mitä odotettiin ja matsin alussa käytettiin hyväksi tiloja, joita tiedettiin kentällä olevan. Saatiin palkinnoksi maali ja muutama muukin paikka. Maalin jälkeen ja varsinkin toisella jaksolla oltiin pallon kanssa vähän heikkoja, minkä takia jouduttiin puolustamaan pitkiäkin jaksoja syvällä. Jenginä taisteltiin hyvin nämä vaikeat vaiheet ja se antaa aina mahiksen voittaa! Tätä kun jatketaan niin meitä on vaikea voittaa jatkossakin.

– Hyökkäyspelissä toisellakin jaksolla saatiin muutama tosi hyvä paikka tappaa peli jo ennen toista maalia eli sinällään pystyttiin olemaan vaarallisia, vaikka puolustettiinkin paljon. Pitää olla tyytyväinen, kun yhdeltä sarjan parhaista jengeistä hakee kolme pistettä vieraista! Maalikin pysynyt puhtaana kohtuu pitkään niin tästä on hyvä lähteä haastamaan muita kärkiporukoita, Manninen kiittelee.

JJK sai voiton myötä makean revanssin Viitaniemestä keväällä pisteet ryöstäneestä kokkolalaismiehistöstä. Ottelu oli JJK:lle jo kahdeksas ilman tappioita ja varmasti maalillaan pelanneen Urosen kolmas peräkkäinen nollapeli.