JJK isännöi keskiviikkona sarjakärkeä

06.08.2024
Kuva: Jyri Sulander

Kettupaidat saavat keskiviikkona Harjulle vastaansa sarjakärjen, kun HJK Klubi 04 saapuu vieraaksi kello 18.30 alkavaan otteluun.

JJK on edellisissä otteluissaan kohdannut sarjataulukon kakkos- ja kolmossijoilta löytyvät KPV:n ja Atlantiksen, mutta haaste vain kovenee kun vastaan asettuu sarjakärki HJK Klubi 04. Ykkösen kautta on JJK:n ja Klubi 04:n osalta pelattu 17 ottelun verran, kun muut sarjan joukkueet ovat pelanneet jo 18 ottelua.

JJK on tällä hetkellä sarjataulukossa viidentenä ja täten niukasti kiinni ylemmän loppusarjan paikassa 24 pisteellä. Kolmen pisteen sisällä kettupaitojen perässä on kuitenkin peräti viisi muuta joukkuetta sarjan keskikastin muovautuessa edellisten kierrosten tulosten myötä varsin tasaiseksi.

JJK:n edellinen ottelu pelattiin Atlantiksen vieraana, kun kettupaidat kärsivät 4-1 tappion Helsingissä. Tuo ottelu päätti myös koko keskikesän kestäneen tappiottoman putken, joka ehti venyä jo kahdeksan ottelun mittaiseksi. JJK:n ja Klubi 04:n edellinen kohtaaminen puolestaan päättyi kevätkierroksella Klubi 04:n selkeään 3-0 voittoon. Nyt JJK tähyää siis sekä revanssia kevätkierroksesta että voittokantaan palaamista vahvasti pelanneen sarjakärjen kustannuksella, joka on kärsinyt vain yhden tappion koko kauden aikana häviten pari viikkoa sitten 2-0 lukemin EPS:n vieraana.

Vain yhden tappion lisäksi nuori helsinkiläisryhmä on ollut voitokkaissa otteluissaan varsin tehokas hyökkäyspäässä, sillä joukkue on kauden aikana onnistunut tekemään jo 47 maalia. Viimeisimpänä osoituksena Klubi 04:n kovuudesta ja maalintekouhkasta toimii edellinen ottelu, joka päättyi peräti 9-3 kotivoittoon VIFK:ta vastaan. Hyökkäyspään onnistumiset ovat kuitenkin jakautuneet melko tasaisesti, sillä nollanelosen paras maalintekijä Art Berisha on osunut toistaiseksi kuudesti ja hänen perässään Toivo Mero ja Ville Vuorinen kumpikin viidesti.

Klubi 04:n kokoonpano on kauden aikana vaihdellut melko paljon ja liikettä myös edustusjoukkueen suuntaan on nähty molempiin suuntiin. Klubi 04:n tämän kauden runkopelaajista Veikkausliigan puolella ovat päässeet debytoimaan Stanislav Baranov sekä Nils Svensson. Nähtäväksi jää, miten HJK:n edustusjoukkueen kesän tiivis pelaajakaruselli vaikuttaa keskiviikon Klubi 04:n kokoonpanoon.

Kuva: Aune Pihlaste

JJK:lla on pettymykseen päättyneen Atlantis-ottelun jälkeen ehtinyt olla lähes kahden viikon ottelutauko. Kettulauma pääsee siis keskiviikon otteluun laajalla miehistöllä ja hyvin valmistautuneena, sillä hieman onnekkaasti juuri peleistä vapaalle viikolle ajoittunut flunssa-aalto alkaa olla kettulaumassa selätetty. Keskiviikon vastustajaa ja kettupaitojen valmistautumista ennakoi päävalmentaja Brian Page:

– Seuraavana vastassa oleva Klubi 04 on sellainen haaste, joista itse nautin todella paljon. Saamme vastaan mahtavan joukkueen, joka on hyvin valmennettu ja täynnä taitavia pelaajia. Samalla meillä on hyvä mahdollisuus näyttää, kuinka meidän pelimme on kehittynyt edellisestä kohtaamisesta.

– Oli suuri pettymys päättää pitkä tappioton jakso Atlantista vastaan, vaikkakin luvut ehkä hieman mairittelevat heitä. Parempi joukkue varmasti voitti, mutta ottelu ratkesi pitkälti erikoistilanteissa. Se on osa-alue, jossa meidän täytyy parantaa myös Klubia vastaan. Meidän täytyy olla huolellisia, ettemme joudu takamatkalle erikoistilanteista, koska tiedän meidän pärjäävän avoimessa pelissä kaikille tämän sarjan joukkueille.

– Normaalia pidempi väli tämän ja edellisen ottelun välillä antoi meille mahdollisuuden saada pelaajille lepoa ja nyt olemme taas kiihdyttäneet tahtia alkuviikosta. Pelaajat olivat terävinä eilisissä treeneissä ja uskon meidän olevan fyysisesti hyvin valmiita tähän otteluun. Meillä on loppukautta ajatellen vielä paljon pelattavaa, joten meidän täytyy jatkaa työntekoa ja taistelua yhdessä. Kiitos kannattajille antamastanne tuesta ja nähdään sankoin joukoin taas huomenna Harjulla!

JJK – HJK Klubi 04 || ke 7.8.24 klo 18:30 || Harjun Stadion

Ennakkoliput ovat myynnissä sivun oikean reunan JJK Shopissa. Samasta paikasta löytyy myös alennushintainen loppukauden kausikortti, joka oikeuttaa kaikkiin jäljellä oleviin kotipeleihin jatkosarja mukaan lukien (5-6 ottelua).

Keskisuomalainen näyttää ottelun suorana tilaajilleen osoitteessa ksml.fi