JJK ei onnistunut yllättämään vahvaa OLS:ia

02.09.2024
Kuva: Lauri Rutanen viimeisteli JJK:n ainokaisen (📸 Aune Pihlaste)

JJK:n seitinohut mahdollisuus ylemmän jatkosarjan paikasta mureni lauantain vieraspelireissulla vaikean ensimmäisen jakson myötä, kun kotijoukkue käytti paikkansa todella tehokkaasti ja karkasi ensimmäisellä jaksolla jo 3-0-johtoon. OLS vei taiston lopulta lukemin 4-1 JJK:n kavennettua lopussa vielä Lauri Rutasen puskumaalilla.

JJK aloitti ottelun pirteästi ja pääsi suoraviivaisesti hyökkäämällä ensimmäiseen viiteen minuuttiin pariinkin otteeseen luomaan uhkaa kotijoukkueen maalille. Lähimpänä kävi Reetu Räsänen, jonka pusku Miika Mahlamäen lähettämään kulmaan painui aavistuksen ohi oikean tolpan.

Kotijoukkue aloittaa kuitenkin maalinteon jo vajaan kymmenen minuutin kohdalla, kun täysin vapaaksi kettupuolustuksen selustaan vastahyökkäyksessä hiipinyt Otto Salmensuu tykittää pallon ohi Jerry Kanasen.

Ensimmäisen osuman jälkeen kotijoukkue prässää yhä aktiivisemmin ja ottaa pallon enemmän hallintaansa painaen peliä JJK:n päätyyn. Kananen torjuu Salmensuun toisen maalintekoyrityksen ja saa myös kättään väliin, kun Onni Suutari lopulta puskee pelivälineen maaliin vajaan puolen tunnin kohdalla.

Puolen tunnin jälkeen JJK saa taas hetkellisesti juonen päästä kiinni ja tuo pallon useampaan otteeseen vaarallisen oloisesti aina boksiin asti, mutta viimeiset ratkaisut ovat heikkoja. 35. minuutilla Robin Saastamoinen pelataan koko kentän läpi parilla pystysyötöllä vastakkain Johannes Pentin kanssa, mutta OLS-veska venyttää komean jalkatorjunnan ja nollaa Saastamoisen. Hetkeä myöhemmin tuttu tarina toistuu: kun JJK ei osu paikoistaan, käyttää vastustaja omansa hyvällä prosentilla ja karkaa vastaiskusta jo 3-0-johtoon.

Toisen jakson parempi esitys ei riittänyt kuromaan eroa ja tiukasti hankkimaansa johtoa puolustanut OLS päätti vahvan runkosarjansa voitokkaasti kolmossijaan. Kettupaitojen ainokaisen osuman puski verkkoihin viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä myös joukkueiden edellisessä kohtaamisessa osunut Rutanen, joka kirmasi vaihdosta kentälle toisen jakson alkupuolella. Rutanen oli osua jo lähestulkoon ensikosketuksellaan sisään tultuaan, mutta viimeistely painui aivan tolppaa hipoen sen väärältä puolelta ja yli päädystä.

Erinomaisena pääpelaajana tunnettu Rutanen osuu lopulta kulmapotkutilanteessa. Kaarlo Rintamäki hankkii kulmapotkun, johon Alex Ciriaco pääsee puskemaan aivan maalin edustalta. Pentti torjuu yrityksen, mutta Rutanen puskee karat pussiin.

– Matsi oli meille haastava. Ei pystytty pelaamaan tarpeeksi hyvällä tasolla, mistä OLS sitten rankaisi ja jouduttiin jo ekalla puoliajalla kolmen maalin takamatkalle. Toisella puoliajalla OLS puolusti hyvin johtoasemaa, eikä saatu luotua tarpeeksi paikkoja, että oltaisiin saatu peli tasoitettua.

– Itselle oli ihan positiivista että pääsin pitkästä aikaa pelaamaan Ykköstä ja sain kulmasta puskettua pallon maaliin. Se oli kuitenkin laiha lohtu, kun ei saatu ottelusta sellaista tulosta, kun toivottiin.

– On tietysti suuri pettymys, että pelataan alemmassa loppusarjassa, mutta jokaista ottelua lähdetään siellä voittamaan ja tavoittelemaan hyvää lopetusta tälle kaudelle, Rutanen vakuuttaa.

Kamppailussa saatiin myös mielenkiintoinen tilastomerkintä, kun vaihdosta sisään tullut Eduard Ciriaco pääsi pelaamaan veljensä Alexin kanssa ensimmäistä kertaa miesten tasolla.

JJK:n kausi jatkuu syyskuun puolivälissä alemmassa jatkosarjassa, missä se kohtaa kertaalleen PKKU:n, EPS:n, KuPS Akatemian, VIFK:n ja FC Vaajakosken. Otteluohjelma on määrä julkaista tämän viikon aikana.