Jälleen tuloksena maaliton tasapeli

15.07.2024
Otto Huttunen ja muu kettupuolustus pelasi toisen peräkkäisen nollapelinsä (📸 Aune Pihlaste)

Toista kertaa putkeen Harjulla jaettiin pisteet maalittoman tasapelin päätteeksi, kun JJK ja VIFK jäivät maaleitta 15. kierroksen ottelussa.

JJK hallitsi avausjaksoa ja sai myös maalipaikkoja, mutta vierasjoukkueen maalia vartioinut Antti Vironen piti maalinsa puhtaana. Pelin ensimmäinen paikka aukeni kuitenkin vaasalaisille, kun osa katsojista etsiskeli vielä itselleen istumapaikkaa katsomosta. JJK-puolustaja Alex Ciriaco sotkeutui omiin jalkoihinsa ja menetti tasapainonsa ja vaarattoman näköisestä tilanteesta tulikin äkkiä vaarallinen. Otto Huttunen oli kuitenkin nopeasti paikkaamassa tilannetta ja vaasalaisten laukausyritys painui yli maalin.

JJK:n ensimmäinen paikka aukeni puolestaan reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Rafael Garcia ja Sherman Osso rakentelivat hyökkäystä vasemmalta ja Osso keskitti matalana maalille. Takaa hyvin pilkun tuntumaan noussut Arjan Goljahanpoor ei kuitenkaan kunnolla yltänyt palloon ja se kimpoili maalin sijaan yläilmoihin.

Reilun vartin pelin jälkeen Osso päättää kokeilla kaukaa. Matala veto viuhuukin lopulta vain aavistuksen ohi takatolpan väärältä puolelta. Muutaman minuutin päästä JJK rakentelee nopean hyökkäyksen riistettyään pallon keskialueella. Osso ujuttaa ovelasti pallon boksiin puolustajan jalkojen välistä Robin Saastamoista tavoitellen ja hyökkääjä onkin lähellä päästä kaksin maalivahti Virosen kanssa. Vironen on kuitenkin hereillä ja ehtii syöksyä palloon ennen Saastamoista.

Seuraavalla minuutilla JJK tulee jälleen: Goljahanpoor pelaa seinän Saastamoisen kanssa ja tavoittelee Ossoa kärjestä. Mies joutuu liukumaan palloon vaikeasta asennosta ja ohjaa pelivälineen tällä kertaa etutolpan väärältä puolelta.

Puolen tunnin kohdalla JJK yrittää maalitekoa melko erikoisella kulmapotkukuviolla, kun Miika Mahlamäen matalana kohti etutolppaa pomppiva kulmapotku jatketaan parinkin eri pelaajan toimesta kantapäällä ja vetopaikka aukeaa lopulta Goljahanpoorille, jonka laukaus nousee kuitenkin hieman liian korkeaksi ja painuu yli maalin.

Toisen jakson alkuun JJK pääsee heti kokeilemaan maalintekoa, mutta Vironen poimii Garcian pomppivan kaukolaukauksen syliinsä. Muutama minuutti myöhemmin puolestaan Ciriaco löytää pystysyötöllä kärjestä Mahlamäen, joka on jo kaksin Virosen kanssa, mutta on ehtinyt niukasti paitsion puolelle.

Vajaan tunnin kohdalla VIFK saa yhden ottelun parhaista paikoistaan, kun se pääsee ampumaan vapaapotkua aivan 16-alueen kaaren ulkopuolelta. Vapari nousee yli muurin ja kopsahtaa lopulta ylärimasta takaisin kentälle. Viitisen minuuttia myöhemmin vierasjoukkue on jälleen lähellä maalintekoa, mutta Roope Hammarin ohjaus painuu aivan takatolppaa hipoen ohi päädystä.

Jakson edetessä peli muuttui sekavammaksi minkä myötä myös VIFK pääsi paremmin mukaan, mutta kumpikaan ei saanut palloa lopulta maaliin ja peli oli muutenkin melko staattista. JJK:n päävalmentaja Brian Page yritti herätellä peliä vielä eloon suorittamalla muutamia vaihtoja, mutta sekään ei tuottanut toivottua tulosta ainakaan maalien muodossa.

Vaikka kettulauma onkin tuskaillut maalinteon kanssa viimeisessä kahdessa ottelussa, oli peli JJK:lle jo seitsemäs putkeen ilman tappiota. JJK:n puolustuksessa ysikymppisen luutinut, äskettäin 18 vuotta täyttänyt Otto Huttunen oli pelin jälkeen pettynyt mies.

– Päällimmäinen fiilis pelistä on iso pettymys. Ei mielestäni saatu oikeastaan missään vaiheessa omaa peliä käyntiin. Tehtiin pallollisina liikaa virheitä, eikä täten pystytty dominoimaan peliä pallon kanssa niin kuin oltaisiin haluttu. Positiivisena asiana on se, että pystyimme pelaamaan toisen peräkkäisen nollapelin.

– Jos näitä kahta 0-0 tulokseen päättynyttä kotiottelua vertaa keskenään, niin viikko sitten RoPS:a vastaan pelasimme vahvasti, pystyimme dominoimaan peliä ja luomaan riittävät maalipaikat voittoon. Nyt taas emme onnistuneet toteuttamaan niitä asioita, mitä oltaisiin haluttu ja emme myöskään ansainneet yhtä pistettä enempää.

Seuraavaksi pisteitä ja maaleja metsästetään puolestaan haastavilta vieraskentiltä, kun ensin kohdataan sarjakakkonen KPV Kokkolassa ja perään vieraillaan sarjakolmosen Atlantiksen kotikentällä. Harjun nurmelle palataan seuraavan kerran elokuussa

– Seuraava peli tulee nopeasti ja katseet on jo suunnattava sinne. Seuraavat ottelut ovatkin sarjan kärkijengejä vastaan, joten onnistumisia tarvitaan koko jengiltä. Tiedän, että pystymme voittamaan minkä vain joukkueen tässä sarjassa, mutta siihen tarvitaan uskoa ja kovaa työntekoa, Huttunen peräänkuuluttaa.