Atlantis kaatoi JJK:n selvin numeroin

29.07.2024
Kuva: Kalevi Hämäläinen

Atlantis oli kettulaumalle liian kova pala purtavaksi ja vei voiton numeroin 4-1, kun joukkueet kohtasivat viikonloppuna Pihlajamäessä.

Fyysinen Atlantis oli huomattavasti terävämpi paikoissaan ja iski peräti kolme osumaa erikoistilanteesta, muuten melko tasaisessa ja rikkonaisessa väännössä.

Keskikenttämies Ayyub Achenchab vei kotijoukkueen johtoon jo reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen ampumalla vapaapotkun 18 metristä maalivahti Jonne Urosen käsien kautta verkkoon. Atlantis lisäsi johtoaan 38. minuutilla, kun Charles Katashira pääsi puskemaan takatolpalta Achenchabin lähettämän kulman jälkitilanteesta flipperipallon lopulta maaliin.

Mikko Manninen pääsi vielä kokeilemaan kavennusta kaukovedolla, mutta aavistuksen painui ohi ja tauolle mentiin kotijoukkueen kahden maalin johdossa.

Toisen jakson alku oli vierasjoukkueelta vaikea ja Uronen joutui puuttumaan peliin pariinkin otteeseen. Jakson edetessä myös JJK sai peliään yhä paremmin käyntiin ja vaihtojen myötä kettulauma toi kentälle lisää sähinää.

Kun JJK ei osunut paikan puolikkaistaan, 2-0-osuman juoninut kaksikko rokotti vieraitaan jälleen 75. minuutilla. Achenchab jälleen kulmalipulla ja Katashira puski tällä kertaa etutolpalta numeroiksi jo 3-0.

Kokenut Mauro Severino kaatoi ketuille lisää kylmää vettä niskaan vielä 83. minuutilla ja viimeisteli nopean vastaiskun päätteeksi kotijoukkueen neljännen. JJK sai pelin loppuun vielä hyvän myllyn päälle ottelun käytännössä jo ratkettua. Vaihtomies Chuya Uwano kaadettiin kesken hyvän hyökkäyksen ja tuomari näytti hyötyä. Robin Saastamoinen kiitti ja pommitti pelivälineen takanurkkaan. 4-1 jäi lopulta myös ottelun loppulukemiksi.

Kotijoukkue katkaisi näin voitollaan JJK:n kahdeksan tappiottoman ottelun putken, kun kettumiehistö sai oman kirivaihteensa silmään liian myöhään. Keskikentällä urakoinut 16-vuotias Miika Mahlamäki vaatii omiltaan petraamista erityisesti erikoistilanteiden puolustamisessa.

– Atlantis oli juuri sellainen vastustaja kuin oletettiin, fyysinen ja suoraviivainen. Hävittiin kuitenkin aivan liian paljon kaksinkamppailuja ja ottelu oli hyvin katkonainen, minkä takia ei saatu omaa peliä oikein missään vaiheessa käyntiin.

– Vastustaja taisi tehdä kolme maaleistaan erikoistilanteista, joten niissä täytyy ehdottomasti pystyä parantamaan seuraavaan matsiin. Lisäksi meidän pitää olla huolellisempia pallon kanssa ja parempia kaksinkamppailuissa, että voidaan haastaa Klubi 04 seuraavassa matsissa, Mahlamäki peräänkuuluttaa.

Nyt huilataan hetki ja rallien jälkeen 7.8. jatketaan sitten kovia otteluita Harjulla, kun vieraaksi saapuu sarjakärki HJK Klubi 04. Kotona pelataan elokuussa kaiken kaikkiaan kolmesti ja heti syyskuun alussa käynnistyy kauan odotettu stadionremontti.