VIFK katkaisi kettupaitojen voittoputken

07.10.2024
Kuva: Juha Leskinen

JJK jäi pisteittä kauden viimeisessä kotiottelussaan, kun VIFK vei toisen jakson tehokkaalla viimeistelyllään voiton ja katkaisi näin kettupaitojen voittoputken.

Avauspuolikkaalla molemmilla oli omat paikkansa, mutta maaleja ei nähty. Toisen jakson alkuun JJK tuli vahvalla rynnistyksellä ja saikin pallon maaliin komean hyökkäyksen päätteeksi. Miika Mahlamäki levitti vasemmalle Alex Ciriacolle, joka keskitti puolestaan suoraan ilmasta Rafael Garcíalle takatolpalle. Espanjalainen puski pallon maaliin, mutta oli juuri ehtinyt paitsion puolelle eikä maalia näin hyväksytty.

Reilun tunnin kohdalla puolestaan Robin Saastamoinen revittiin nurin rangaistusalueella Kaarlo Rintamäen keskitystä tavoitellessaan, mutta protestoinnista huolimatta palloa ei viety pilkulle. Lopulta käännekohta nähtiin 66. minuutilla, kun VIFK sai isäntien oman kulmapotkun jäljiltä nopean vastaiskun, jonka päätteeksi monesti aiemminkin JJK:ta rokottanut vaasalaislegenda Steven Morrissey vei vieraat 0-1-johtoon – tultuaan juuri hetki sitten vaihdosta kentälle.

JJK ei saanut tämänkään jälkeen palloa maaliin mistään, VIFK puolestaan oli tehokas ja viimeisteli vielä kaksi lisää. Lopullinen niitti tuli vielä lisäajalla, kun Filip Hiekkanen laukoi pallon maaliin rangaistuspotkusta Berat Akdoganin pysäytettyä vaasalaishyökkäyksen alimpana miehenä. Kotiottelut päättyivät näin tylyyn 0-4-tappioon vaasalaisille.

Päivän parasta antia oli kauden päättäjäisiään tapahtumassa viettänyt runsaslukuinen seuran junioriväki, joka jaksoi kannustaa omiaan loppuun asti tappiosta huolimatta.

Kettukapteeni Juho Luoma oli luonnollisesti ottelun jälkeen erittäin pettynyt omiensa esitykseen.

– Heikko esitys meiltä. Tuollaiset lukemat kun on taulussa, niin ei siinä paremmuudesta jää epäselvyyttä. VIFK oli suoraviivainen ja tehokas vastustaja, mutta kyllä tässä nyt on meidän oman tekemisen osalta se suurin peiliin katsomisen paikka.

JJK:n kausi päättyy vieraskentällä, kun se kohtaa Tuusulassa alemman jatkosarjan piikkipaikkaa pisteen turvin jyväskyläläisiin nähden ennen viimeistä kierrosta pitävän PKKU:n. Voitolla JJK:lla olisi mahdollisuus vielä kivuta ohi ja jatkosarjan voittoon.

– Kauden viimeisessä matsissa saadaan vielä yksilöinä ja joukkueena mahdollisuus osoittaa pystyvämme parempaan ja haluan uskoa, että se myös hyödynnetään tämänkaltaisen esityksen jälkeen. Voitto viimeisestä pelistä jättäisi varmasti myös paremman maun suuhun tästä kaudesta, johon ei kokonaisuudessaan ainakaan tuloksellisesti voi olla kovin tyytyväinen, Luoma tiivistää.