JJK nousi tappioasemasta tasoihin

14.06.2024
📸 K-S Jalkapalloviikko / Olli Rosti

JJK taisteli itsensä kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin, kun se kohtasi hyvävireisen PKKU:n Harjun sametilla.

Kettupaidoilla oli ensimmäisellä jaksolla useampikin maalipaikka, mutta PKKU pääsi karkaamaan kahden maalin johtoon, kun JJK oli omissa paikoissaan tehoton viimeisten ratkaisujen jättäessä toivomisen varaa. JJK:n kokoonpanossa nähtiin myös useita muutoksia aiempiin peleihin verrattuna, kun vakioavauksen miehiä oli sivussa useampia niin puolustus kuin hyökkäyspäästä pelikieltojen ja pikkukolhujen vuoksi. Kotijoukkue ei kuitenkaan luovuttanut ja nousi lopulta tasoihin.

Vaikka vierasjoukkue aloitti heti prässäämään ylhäältä, onnistui JJK pääasiassa hyvin purkamaan prässin ja sai pallon tuotua pelaamalla ylös. Ensimmäinen huippuvaarallinen tilanne nähtiinkin vierasjoukkueen maalilla vain muutaman minuutin pelin jälkeen, kun JJK:n prässi tuotti tulosta ja Manu Manninen pääsi syötönkatkoon. Mies laukoi itse terävästi ja niin katsomossa kuin kentälläkin jo tuuleteltiin varman näköistä osumaa, mutta niin vaan pallo painui ohi vasemman tolpan.

Vaikka PKKU:n ainoa taktiikka tuntui olevan horjuttaa kettujen puolustusta pitkillä palloilla linjan taakse, onnistui sen tekemään maalin lopulta vastahyökkäyksestä päästyään syötönkatkoon keskialueella, Jermu Virtasen viedessä vierasjoukkueen johtoon 19. minuutilla.

Puolen tunnin kohdalla Miika Mahlamäellä oli peräti kahdesti tontti tasoittaa lukemat, mutta PKKU-veska Samu Volotinen liimasi ensin miehen lähettämän matalan vapaapotkun ja samalla minuutilla seuraavaa hyvin rakennettua hyökkäystä päättämässä olleen Mahlamäen laukaus kilpistyi niin ikään maalivahdin jalkatorjuntaan lähietäisyydeltä.

Viisi minuuttia myöhemmin käydään jälleen jo todella lähellä: Lauri Rutanen tarjoilee täysin vapaaksi kuudentoista rajalle unohtuneelle Rafael Garcialle vetopaikan, mutta laukaus kolahtaa tolpan sisäreunasta takaisin kentälle. Paluupallossa on ensimmäisenä Antti-Pekka Kesonen, joka tuikkaa pallon maaliin, mutta juhlat loppuvat lyhyeen avustavan lipun noustessa pystyyn paitsion merkiksi.

Vielä aivan ensimmäisen jakson loppuun nähdään pientä polemiikkia herättänyt tilanne, kun Rutanen yrittää yltää maalin edustalla Manun lähettämään keskitykseen, mutta PKKU-puolustajan roikkuessa kaksin käsin käsivarressa ei siihen lopulta yllä vaan menee nurin. Pilkkua ei protestoinneista huolimatta vihelletä ja tauolle mennään 0-1-lukemissa.

Heti toisen jakson alkuun käykin sitten klassinen, kun JJK:n ollessa tehoton vastustaja käyttää yhden harvoista paikoistaan ja Nicholas Inha puskee vieraat jo kahden maalin johtoon kulmapotkusta.

Tunnin kohdalla kettujen takaa-ajo tuottaa vihdoin tulosta. Mahlamäki pääsee katkoon ja García saa pelivälineen haltuunsa boksissa, kääntyy kohti maalia ja pommitti kavennuksen. JJK jatkoi paineen pitämistä vierasjoukkueen päässä ja sai palkinnon viitisen minuuttia ennen loppua, kun kapteeni Juho Luoma pääsi viimeistelemään tasoituksen maalin edustalta vain muutama minuutti ennen loppua samalla, kun Harjun taivas aukeni ja rankkasade kasteli nurmen. Viimeisillä minuuteilla nähtiin vielä pari paikan puolikasta, mutta lisäosumia ei enää syntynyt ja pisteet tasattiin 2-2-tuloksella.

Tasoitusosuman viimeistellyt Luoma harmitteli hienosta noususta huolimatta vastustajan päästämistä parin maalin johtoon.

– Aika paljon jäi hampaankoloon eilisestä, koska ainakin itselläni oli koko matsin luottoa, että ennemmin tai myöhemmin tehdään tarvittavat maalit. Kentällä tuntui, ettei meillä ollut missään vaiheessa varsinaista hätää, mutta silti taululla olikin 0-2 lukemat, joista nouseminen on luonnollisesti haastavaa. Saatiin peli lopulta tasoihin, mutta kolmas maali jäi nyt tekemättä, kun aika loppui kesken. Karvas maku jäi siis kokonaisuudessaan.

– Itsellä kun ei tule paljoa noilla maaleilla juhlittua, niin fiilis oli todella epäuskoinen oman osuman jälkeen. Enhän mä edes tiedä, miten kuuluu reagoida kun on tehnyt maalin. Tuloksen takia ei nyt vielä jälkeepäinkään ole maalinteosta erityisen riehakas fiilis, vaikka varmaan mun tahdilla täytyisi nauttia joka kerta pelin tuloksesta riippumatta. Koitetaan tällä kaudella jossain voitokkaassa matsissa osua vielä kertaalleen, niin voisin sitten yrittää muistaa tuulettaakin! Luoma lupailee.

JJK huilaa nyt hetkisen ja pelit jatkuvat Espoon vieraspelillä parin viikon päästä 29.6. Kotona pelataan puolestaan seuraavan kerran heinäkuun 6. päivä, kun vieraaksi saapuu Rovaniemen Palloseura.